***       Водещите вечерни новини       на 1 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 1 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Навръх днешната дата се видя кой защитава Сталинизма в България. КС образува дело за смяната на шефа на Сметната палата


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 1 февруари   

 

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Народното събрание, че разгласи Гладомора в страната му за геноцид.

Държавният глава в Киев написа в Туитър: Аз съм доста признателен на българския парламент, че разгласи Гладомора (1932 - 1933 г.) за геноцид против украинския народ.

" Това решение е знак на респект към милионите жертви на Гладомора и възобновяване на историческата правдивост ", добави Зеленски.

" Украйна в никакъв случай няма да не помни този жест на взаимност, изработен от България ". 

***

В същото време в Народното събрание, на който Зеленски благодари, имаше 25-има от „ Възраждане “, които гласоподаваха „ срещу “, дружно с един от „ Български напредък “, а Българска социалистическа партия бяха отвън залата (както направиха и сутринта, когато се чете декларацията за удостояване паметта на жертвите на комунистическия режим в България!)



***

И, несъмнено, „ актуалните “ също считат, че историята е друга. 

***

Това не е за пръв път. Загиналите в България 1944 година съветски „ герои “ „ за свободата “, са починали от натравяне с метилов алкохол на 14 септември 1944 година Плячкосали склад на пристанище Бургас и намерили метилов алкохол. Без да ревизират кадърен ли е за пиянство или не, „ героите “ се налели до козирката с него. От към 200 червеноармейски „ герои “ 42-ма са умрели от отравяне, а шестима ослепели. 

79 години по-късно не наподобява да има кой знае каква смяна в „ героите “.

***

По думите му, след появяването на Политическа партия на политическата сцена у нас, е бил комплициран завършек на един 10-годишен застой и царящо успокоение. В тази връзка добави, че в този момент се вижда една доста нападателна, само че и градивна работа в Народното събрание.

На въпрос за приемането на България в Еврозоната националният представител съобщи, че най-големият проблем е описът с условия, които би трябвало да покрие страната ни, и акцентира, че провалената смяна в Застрахователния кодекс е едно от нещата, което би могло да заплаши участието ни в Еврозоната за 1-ви януари следващата година.

Лорер показа мнението, че Политическа партия и Демократична България имат огромна възможност да завоюват предварителните избори на 2 април, в случай че се явят дружно.

***

***

***

" Спокойно, знам по какъв начин да удрям, тъй че да не проличава. Ще те вкарам в гипсово корито и ще " те лежа ". С този нож ще те разфасовам. " Това са единствено част от думите, които Орлин Гигов споделя на жертвите си, до момента в който ги бие.

Разказ за борбата на жертвите освен с насилника, само че и с проверяващите и системата.

***

Той чул за отнетия допуск на Цацаров по телефона и незабавно му се обадил, само че някогашният основен прокурор му върнал позвъняване чак след час. Семерджиев го поканил да нощува в дома му в Пещера, където да прекара и уикенда. Привечер тогавашният началник на КПКОНПИ дошъл в дома му. Той бил мощно почервенял, очите му също били зачервени.

***

Тук последният параграф е съвсем скъп: „ Бившият финансов министър към този момент съди Тошко Йорданов от " ИТН ", а делото още веднъж е в Софийския градски съд. Така серията от цивилен искове сред политици продължава. Освен тези каузи Кирил Петков съди Бойко Борисов, Сотир Цацаров съди Кирил Петков, ГЕРБ съди Бойко Рашков. Слави Трифонов също води каузи против Петков и Василев “.

***

Румънски, не български. Румънската политика и публични настройки от дълго време са про-западни и анти-кремълски до момента в който у нас…

Може би има връзка и това, че ни задминават по всички критерии, в това число подготвеност за Шенген и Еврозона.

***

Най-малко осем ракети са били изстреляни през днешния ден против военна база, в която са ситуирани турски военнослужещи в Северен Ирак, заяви ДПА. Отговорност за нападението пое въоръжена група, подкрепяна от Иран.

Две ракети са блъснали базата Зилкан в провинция Ниневия, заяви кюрдски информативен уебсайт. Още шест са паднали покрай нея. Няма информация за убити и ранени.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР